Kite letak nama baru pulak.. dulu dah penah entrykan pengat yang sama di sini. Kebetulan hari tu terasa macam sesungguhnya mengidam nak makan labu.. makanya buat jugak sikit. Best je layan tekak.
Bahan-bahan :
- Setengah biji labu manis, dipotong dadu sederhana besar
- 1 genggam sago biji, cuci dan toskan
- santan pekat
- gula merah dan gula pasir secukup rasa
- garam mengikut kesesuaian
- air secukupnya
- 1 helai daun pandan, disimpul
Penyediaan :
- Rebus labu dengan daun pandan dan sagu hingga labu empuk, dan sago kembang.
- Masukkan garam dan gula. sesuaikan mengikut rasa.
- Tuang santan pekat, kacau perlahan. Biarkan mendidih seketika. Boleh terus matikan api. Siap untuk dihidang.
11 comments:
salam hann,
tgk pon dah dapat rasa mcm sedappppppp
slm kenal. sdap pengat ni.kebtln kt kg mak tnm labu.nnti dah masak leh la minta mak wat pengat camni...
sangat menggoda ditambah lagi tengok sagu2 yang jernih tu...
Salam..nyum nyum nyum sedapnya pengat labu ni
HI HANN ...Today my blog post is for you .... I have a prize that I want you to collect and put in your blog .. with all my love from afar are in my heart ... hugs thousand MARIMI
as-salam hann,mabeles pengat ni..ady tak pernah mkn pengat pumpkin.. klu pengat pisang adalah.
Hola, es la primera vez que paso por tu blog y me encanta.
Bss
ooo..ada pngat labu kat sni..kita smlm msk syur labu..tpi pngat ni xprnah cba la plak..jakun snguhh..hehee..
HANN .. two days ago in my post of Quirch spinach ... I gave a prize for you and your blog Take it and put it aside .. for you my friend..Hugs MARIMI
Oh my hann..i suka pengat labu ni tp x pandai masak bulehh?hehe
akhirnya dapat juga masuk ke blog hann tercinta ini...
TQ tolong akak ye...
sedapnya....cukup melihat gambar je dan dah boleh gambarkan rasanya
Post a Comment