Saturday, October 15, 2011

Subway Breakfast for Lunch

Weather for Manchester, UK

10°C | °F
SatSunMonTue
ClearMostly SunnyPartly SunnyChance of Rain
Clear


Wind: SE at 5 mph


Humidity: 82%16°15°14°11°


Assalamualaikum Warahmatullah..

Kite dah lama tak bersiaran kat sini.
Asik di sana je.

Kite gi school, selalunya bawak bekal,macam lunch box lah.
baba jugak yang tolong sediakan untuk kite,
sekali harung dengan anak-anak punya lunch box.

selalunya dalam lunch "purse" kite ada sandwich, and buah epal maximum dua bijik.
Dan kemarin, lepas hantar anak pi sekolah,
kite singgah konon nak breakfast kat subway di Cheetham Hill,
Breakfast kat situ, 2 pound je untuk set sandwich and black coffee.
tapi, kemarin, ada sandwich je.
Kopi belum siap blend.

Makanya kite and baba beli dan singgah Costa Coffee, beli big Costa latte apa tah,
and balik rumah.
Kite bawak sandwich tu and tak sempat nak makan pagi,
sudahnya, lepas diskusi selepas tamat kelas,
kite menikmati sandwich dan bergembira di bawah mentari.

Kelaparan.. yang mencengkam jiwa..

Ikutkan suratkhabar,
minggu ni adalah minggu akhir matahari akan bersinar, setelah minggu lepas asik hujan.
Diramalkan jugak, matahari akan keluar sehingga ahad, lepas tu hujan, dan suhu akan terus turun dengan jayanya.
Dan diramalkan juga, dalam seminggu selepas ni, bahagian utara akan dituruni snow.

 dari Bangunan Simon.. lepas kelas, 14 Oktober 2011


Saya dah rasa macam nak beku dalam suasana sejuk gini.
Hari ni, walau ada matahari,
sejuk sangat mencengkam jiwa.
tangan pun dah nak beku.
Berjemur di panas pon rasa macam dok dalam freezer.

Saya harap saya boleh mengharungi musim sejuk ni..
dan masa sejuk ni lah, saya rasa sangat kurang produktif.
Tambahan kerja saya makin akan banyak selepas ni.
Dan musim cuti Christmas, bukan cuti untuk saya berjoli katak.


Best jugak tempat ni..


Seronok tengok kengkawan masak.
Till then, take care semuanya.

Jumpa lagi nanti.

babai.




WEEK
9 October 2011   -   15 October 2011

12 Dhul-Qa`dah 1432 - 18 Dhul-Qa`dah 1432

Oct
Dlqdh
Day
Fajr
(Dawn)
Shorook
(Sunrise)
Zuhr
(Noon)
Asr
(Afternoon)
Maghrib
(Sunset)
Isha
(Night)
912Sun5:287:2412:563:476:278:24
1013Mon5:297:2612:563:466:258:21
1114Tue5:317:2812:563:446:238:19
1215Wed5:337:3012:553:426:208:16
1316Thu5:357:3112:553:406:188:14
1417Fri5:377:3312:553:386:168:12
1518Sat5:397:3512:553:376:138:10





4 comments:

Naz / Nadz COSK said...

Hai Hann.. Makan Subway yer.. I like Subway...

zarin said...

babai dan selamat belajar babe! miss u

Yanti Othman said...

salam.. lama tak dengar cerita.. alih2 dah terbang jauh ye.. sob sob.. nak ikut boleh?

best of luck di perantauan..

Yan said...

masa ni leaves start to fall lah ye.. kalau kat mesia, the tree is about to die..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails