Friday, October 21, 2011

Peep into my lunch purse

Weather for Manchester, UK

12°C | °F
FriSatSunMon
Partly SunnyMostly SunnyChance of RainMostly Sunny
Mostly Cloudy


Wind: S at 12 mph


Humidity: 82%14°13°10°16°16°


Gi sekolah hari-hari bawak bekal.
Kalau kat sana, saya sediakan.
kat sini, baba yang sediakan.
Selalunya saya tukang masuk bag untuk anak-anak and diri sendiri.

Ni menu yang selalu saya bawak.

egg sandwich, air tangan baba

Ni antara contoh bekalan saya yang tetap untuk lunch di dalam kampus.
Saya sentiasa memikirkan bagaimana nak hidup kalau hanya dengan luch berbekalkan roti
atau sandwich je kat sini.
kalau kat Malaysia, sebuku roti gardenia belum tentu cukup nak alas perut sampai petang.

Kat sini, rotinya besar, daging burgernya juga potongan size L..
Roti lembut dan agak kasar. Kalau roti potong, saya makan sekeping je dah cukup untuk bertahan sampai petang. Kalau roti bun gitu.. cukup lah juga sampai petang.

"Food on Campus di sini rata-ratanya menyajikan makanan halal,
maka tak perlu raisau kalau singgah di mana-mana EATS yang ada di setiap bangunan.
Cuma kalau asik makan kat situ, kopak juga lah..
walau satu hidangan lunch dalam 3 - 5 pound mengikut set.

Cara gini mudah, boleh singgah dan duduk mana-mana tempat dan menikmati hidangan sambil menikmati pandangan.

nope! i'm not a doughnut monster!

Kebetulan petang sebelumnya kami ke Tesco di Cheetham Hill.
Saya beli doughnut ni untuk bekalan lunch box anak-anak.
hehehe.. saya kurang masak sekarang.. makanya gini lah gayanya..
Ni bukanlah faveret untuk dijamah.
Tapi, untuk melapik perut sebelum sampai rumah,
makanya saya makan juga.
Dan kebetulan saya lunch agak lambat hari tu,
maka dengan ada doughnut ni, penuh lah perut sikit.


sedapp.......

Kat malaysia, saya jarang nak enjoy makan buah epal..
makan juga lah, tapi kuantiti tak sekerap dan sebanyak di sini.
Saya akan bekalkan epal lebih dari sebiji untuk dimakan di antara break kelas..
atau dalam tram balik dari Universiti ke rumah.
Kadang kalau lapaq sangat, saya makan sambil jalan je.

crunchy juicy royal galak..

Yeah. saya tau.. makan sambil jalan tak elok..
Tapi tu ja kadang masa yang saya ada.
Tak memungkinkan saya untuk duduk betul-betul dan makan dengan jayanya.
Pernah juga, saya makan sandwich sambil berjalan.
Buruk perangai kan..
Tapi macam tu lah, demi nak kejar masa, bas, tram, dan sebagainya.

and that's me.. eating! sambil hayun kaki.. hihihi

Well.. macam tu lah hidup saya sekarang.
Saya miss nak bertungkus lumus menguli dan memasak di dapur.
nak menghimpun tefal, pyrex, corningware, dan peralatan baking lain yang cecanggih..
tapi belum mampu ke arah itu.

Er.. ni iklan ye..
sesiapa yang nak oder barang dari sini dengan harga murah, esp time time nak Chrismas ni, buleh bagitau saya..
Boleh surf mana-mana website untuk tengok barang-barang di UK,
atau paling mudah, boleh tengok di E-Bay UK;
atau boleh juga tengok di Amazon UK

Kalau ada yang berminat,
boleh e mail saya di farahoney@live.com

Dah dulu.

Till then, babai.


Friday October 21, 2011
(24 Dhul-Qa`dah 1432)
Local Time: 6:45:44 PM (Manchester)



Fajr
(Dawn)

Shorook
(Sunrise)

Zuhr
(Noon)

Asr
(Afternoon)

Maghrib
(Sunset)

Isha
(Night)
5:497:4612:543:266:007:57





3 comments:

kasihredha said...

dapat tengok bayang hann pun ok le kan.
hann, donat tu nampak sungguh sedap.
Wahh sungguh bertuah dpt mkn makanan hasil air tgn suami...kalau akak setahun sekali pun blum tentu dpt...hihi

kalau akak nak kirim akak habaq hann ye :)))) *mood seronok kalau cite pasal shopping*

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum Hann..
Laaaa..nape gambar last tu guna reflexsion jer..hehehe.. Tak puas tgk daaaaa...
Best arr..dapat bekal yg hubby you siapkan.. Seronok lah Hann kan:))

Ida,Japan said...

slm hann....apa khabar? patut la lama sunyi dh di perantauan yer....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails