Monday, April 18, 2011

Telur dadar dan singgang ikan ekspres








Ada masa, telur dadar adalah nampak berpuluh kali ganda sedap dari biasa..



tambah apabila digengkan dengan singgang ikan express..

 

dan dimakan di kala lapaq yang sesungguhnya ..
bertambah nasik 5 pinggan sebab orang lain tolong masakkan.

yeah. ni kisah masa kite kalut dengan kitab hari tu.
baba masak. Rasanya kite tak penah makan sebanyak itu.

Lama sungguh kite tak ke udara. Blog pon tak macam layu terkulai tanpa belaian mesra gue.. Alhamdulillah. kite baru pulih dari masa serabut. Kembali normal setelah segalanya selesai. Semoga Allah mudahkan segalanya.


Untuk semua kengkawan yang sudi tinggalkan nota kehadiran di sini sepanjang tepoh hibernisasi saya, terima kasih saya ucapkan. Saya akan bertandang ke laman kengkawan di satu ketika nanti, InsyaAllah..

Cukup dulu untuk menghangatkan blog.. :)

20 comments:

kasihredha said...

sedap...sedap...
ikan singgang makan dengan sabal belacan pun best gak kan

nora said...

i can't believe how these simple dishes left me salivating!

zarin said...

eh, betul tu dear! telur dadar ngan singgang macam tu pun boleh makan berpinggan pinggan kan!

Nur Ede said...

Assalam Hann...
Terima kasih sudi singgah blog akak dan follow.. akak follow hann juga yer.. semoga ceria dan hepi selalu...

Mas said...

perhhh..dah cukup sedapp tu telur dadar ngan singgang.....
mas pun sukaa...

Chik Mimi said...

Hann kalau time lapaq mmg semua nmpk best ja kan ikan temenung masak tomeh ayeq kena ngan sambali belacan pergh tak tau nak kata apa dah ...

O'gosh said...

sedap la plak tgk ikan singgang tu...

Nieza said...

uishhh sedap ni memang bertambah2 nasi kalau mkn ni suka hirup kuah tu...slurrppp...hehe

Chik Att said...

kalau lapaqqq ...semua sedapppp ..... perut dah berkeroncong ni ....

Yan said...

kalau di Johor dulu masa kecik2 arwah nenek akak selalu masak singgang ni. Dia panggil singgang Nasrani.. pakai kunyit. betul ke?

Hann said...

kak kasih..

hak ni dah extra pedas.. so tadak sambal belacan pon makan sakan jugak.. heheh

Hann said...

nora dear..

verily.. kalau i dok tatap teloq dadar ni setiap kali bukak blog, maka setiap kali tu lah rasa oh.. lazatnya makan cenggini.. hehhe

Hann said...

zarin dear..

yeah.. lupa bab kena kawal jumlah nasik sekejap. hihi

Hann said...

akak nur ede.

happy to have u here. Terima kasih sudi nak kawan dengan saya.

tqvm

Hann said...

mas..

sedap.. tambah kalau orang lain masak dan siap hidang.. hahhaha

Hann said...

chik mimi..

yeah.. kita orang utagha ni makan sempoi cam ni ja.. habuan nak pi bendang..
tapi kalau makan berpinggan tapi sudahnya dok depan tivi ja, camana tu?

Hann said...

o'gosh..

selamat datang. happy to have u here.
singgah lagi tau! :)

Hann said...

niza.

yeah! kita serupa.. :)

Hann said...

Cik Att

Setuju!! :))

Hann said...

kak yan..

tak sure lah tajuk betul singgang ni apa.. tapi ada letak kunyit sikit. letak kunyit serbuk ja.. takat nak bagi kaler.. Tak kisah la.. janji makan laju je.. sedap di tekak.. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails