Wednesday, April 6, 2011

Jamie bertandang..








Lama sungguh saya tak update. Banyak masalah dengan lappy sebenaqnya yang membuatkan saya malas nak edit gambaq. Sampai berasap dah blog nih.

Dan untuk kali ni meh saya nak tayang Jamie Oliver yang bertandang ke rumah saya baru ni. Kami kenal dah lama.. cuma baru ada masa untuk berjumpaan dan bermesraan. Di mai Kedah pon tak bagitau sapa.. Kebetulan my friend yang baru balik UK bagitau yang sahabat kami ni nak mai.

This is the man. err.. sikit sipi.. dia malu nak pandang saya gamaknya..

jamie O



Dengan one of anaknya. Comel sungguh!

jamiO2


Bila lagi nak merasa air tangan dia kan? So, kami beramai-ramai let him rule the kitchen sementara kami berpoya-poya kat ruang tamu.

Dia masak ni..

jamieO3


Super delicious yang ni..

jamiO4



ni juga..

jamieO7


Cool kan..
well.. semua kat atas tu dia masak siap dalam buku.. so, kalau nak masak sendiri.. pepandai la rujuk kitab dia..

jamieO6


(dapat gak kite upload gambar diri sendiri, walau hanya jari je.. hikssssssss....)

 kite beli ni kat jualan dari belakang bonet kereta for 35 inggit jer.. Tengah mengidam nak ada full set dia.. at least boleh berjoya masak di dapur berinspirasikan Jamie.. hehhe.. akan terasa seperti memasak bersama-sama.. miahahhaha...

jamieO5


Dah dulu..
daaaa...

7 comments:

hani said...

wow...rasa bertuah kalau die dtg juga umah saya...huwaaaaa mimpi jap

kasihredha said...

hihi...tipaah tertipu...
bila nak memulakan masak bersama2 jamie?

Yan said...

Assalam,


huuhh.. ingat kan bebeno lah tadi. At least berjaya ke dapur ye..

zarin said...

jeles hokkay!
i pun verangan nak ada set dia tp setakat verangan aje lah :D
eh, murahnya u beli buku nih...kalau ada lg tlg belikan utk i yek!

Yanti Othman said...

laaa hann.. igt td beria betul la si jamie ni sampai umah...

Kamsiah said...

dah hensem..terer masak la..aii bertuahnya sapa jd isteri dia hehe...nak berangan jugak la..

garlutti said...

DEAR HANN..these last days I'm not very good because my husband was admitted to the hospital and barely have visited blogs and recipes I have not ... I like having read the previous post about you ... you've discovered your secret ... Also I have a J. Oliver book my husband gave it to me on February 24, I love your recipes ... I see you too. I hope soon to return to the blog and everything is normal again .... huge hugs MARIMI

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails