Wednesday, September 1, 2010
Roti Jala
Demi menyambung gulai daging dengan sebenda yang lain, saya telah dengan sesungguh hati menjadikan menu roti jala pulak ke alam kenyataan. Hiks.. pinjam resepi Kak Rinn..
Bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
4 cawan air
1 biji telur
1 camca teh garam
1/2 paket serbuk santan (Guna santan segar pun boleh)
Sedikit serbuk kunyit
Cara-cara :
1. Campurkan semua bahan ke dalam mangkuk besar dan kacau hingga
sebati dan rata. Tapis untuk mengelakkan tepung berketul dan bakal
tersumbat di lubang acuan roti jala.
2. Tebar roti jala di atas kuali leper atau non-stick frying pan. Terbalikkan
beberapa kali sehingga masak.
3. Hidang bersama kari ayam atau daging.
Enjoy!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
suka tengok gambar dlm blog ni...cantik
kasihredha.
Terima kasih atas kunjungan. semoga Allah merahmati anda..
Semoga sudi bertandang lagi :)
Post a Comment