Kak Rinn punya resipi. Saya hanya menyediakan. Berikut adalah panduan.
Bahan-bahan :
- ½ ekor ayam
- 1 sudu teh serbuk ketumbar
- 3 sudu besar madu
- 2 sudu besar kicap masin (kalau guna kicap manis, tambahkan sedikit garam)
- 2 ulas bawang putih
- Perah sebiji lemon/limau kasturi.
Penyediaan :
- Lumurkan ayam bersama-sama dengan bahan yang ditumbuk dan perap selama sejam.
- Kukus selama 10 minit.
- Kalau tak rajin, bakar selama 30 – 40 minit pada suhu 200°C hingga garing.
- Sesekali, siramkan dengan lebihan bahan perap sekiranya ayam kering.
1 comment:
Salam kenal dan kunjung balas..mksih ye sdi sngah dpur kecik kita..hann pun peminat pai tee ye..tpi memang kna sabar jgk la msa mngoreng tu..sbb kmaz pun ada acuan 1 je..tu yg lama brdiri..hehe..kmaz link hann ye..
Post a Comment