Tuesday, June 1, 2010

Coney Dog







Sekejap je dah masuk bulan Jun. Meninggalkan bulan Mei yang penuh dengan suspense, ujian, dan dugaan, termasuklah enivesari ke seploh.. Besday irfan ke 7 tahun.. Apa pun, dah half year through.. kena la improve apa yang kurang.. ceeh.. tetiba muhasabah diri time2 ni. Jom tengok resipi coney dog nih. Buat di kala pagi.. breakfast untuk anak2 sebelum pi skool.. tak ingat ambik kat mana.. tapi, yang ni mimah, kawan seperjuangan zaman sekolah dulu bagi. Ramai kengkawan alam maya dah masak benda alah ni. Makcik ni je baru nak upload..
Bahan-bahan :
  • ½ pound daging cincang – saya agak-agak je banyak mana
  • Sedikit air air
  • Bawang besar, dicincang
  • Dua ulas bawang putih, dicincang
  • Sos tomato
  • Sedikit chili powder – saya gantikan dengan cili giling
  • Sedikit gula dan garan untuk perasa
Penyediaan :
  • Rebus hotdog tu, dan ketepikan sebentar.
  • Tumiskan bawang putih, bawang besar bersama-sama.
  • Masukkan sedikit cili giling
  • Masukkan daging cincang dan bahan-bahan lain..
  • Make sure rasa dah cun.. and boleh prepare untuk masukkan hotdog dalam roti. Kalau rajin, bakar dulu roti.. kalau tak rajin pun, tak jadi masalah.. hehhehe..
Enjoy!





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails