Tensi.. terus masuk dapur, capai apa yang ada, and Jom masak!
Resipi dari Kak Rinn.. Kata Kak Rinn, dari Aunty Yochana. Jom layan..
- 200 gm tepung naik sendiri
 
- 1 sudu makan baking powder
 
- ½ biji lemon, diperah jusnya
 
- 1 cup (140ml) yogurt perasa asli/plain yogurt
 
- 100 gm gula castor
 
- 100 gm butter
 
- 2 biji telur
 
- Secubit garam
 
- Sedikit parutan lemon untuk hiasan (saya letak kacang kecik-kecik tuh..)
 
- Cairkan gula castor dan butter secara double boiler. Kacau guna hand whisk saja. Sejukkan seketika.
 
- Campuirkan yogurt, jus lemon dan telur ke dalam bancuhan butter dan gula tadi.
 
- Ayak tepung bersama baking powder dan secubit garam.
 
- Masukkan tepung ke dalam adunan buter dan kacau sekadar rata sahaja.
 
- Masukkan dalam papercups (3/4 penuh) dan bakar pada suhu 120⁰ C selama 20 – 25 minit.
 
 

 
 


No comments:
Post a Comment