Sunday, July 17, 2011

Yummy Blueberry Ice Cream Oreo Cake









Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dah lama saya tak update kat sini. Kesibukan melanda. Saya ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang sentiasa sudi bertandang ke blog ni, walau penuh sampah dan sawang. Dan kepada yang sudi memfolo makcik ni, juga sangat berterima kasih. Masih belum sempat berkunjung balas. InsyaAllah, later-later nanti ye. Jangan merajuk eekk..  :)

Now back to the tajuk. Kek ni kite buat demi nak menglajakkan diri dengan potluck kat pejabat. Kite buat simple je sebab kite tak rajin.. heheh.. Kebetulan singgah pejabat, nampak oreo blueberry nih, rasa cam best je. Teringat pulak kat oreo kek zarin yang super mabeles tuh. Jadinya, kite guna resipi zarin dan gantikan oreo biasa, dengan blueberry ice cream oreo. Sangat best bau bluberi memenuhi ruang rumah semasa proses pembakaran berlaku.



source: bisousatoi

Ingredients

250g butter 
1 C sugar;
2 Cs of self rising flour - sift
1 tsp baking powder – sift
4 eggs
1 tsp vanilla essence
8~10 oreo biscuits – crushed together with the cream (Saya gantikan dengan Blueberry Ice Cream Oreo)




Method

Put everything except the oreo biscuits in a mixing bowl and whisk for 2 minutes.. don’t overbeat ok..
then, stir in crushed oreos and mix kejap n then stop
then pipe the batter into cupcakes casing
Baked in preheated oven of 170C for about 10 to 15mins

Oh. Lupa nak tayang sample oreo yang saya gunakan.

credit to google..
Dah dulu.
Enjoy!

10 comments:

CheKiah said...

Assalammualaikum Hann..wah cedapnya belek kek oreo diaaa dok telan ayaq lioq. "semasa proses pembakaran berlaku." << i loike this sentnese tau hahaha...jgn lakukan pmbakaran trbuka sdh ler yer msm2 jerubu ni :)

Naz said...

Hann.. Best eh kek ni.. Anak Naz suka biskut oreo ais krim tu.. Boleh Cuba la bila2 nti.. Mood nk membaking cam kurang cikit skrg.. Lappy lak tgh sakit. Tak leh nk update blog.. Huhuhu...

Mas said...

mesti best kan kek tu sbb ada biskut oreo...
nampak pun gebu la...

Cendana Kasih said...

nampak sedap, lebih2 lagi ada bau blueberry tu...

Nuraa said...

waduh Hann...
amboi2x ptg2 gini goda mama ngan kek oreo blueberry..hehehe best tgk ada chunchy of oreo tuh yum3x

Mama Hawa/Mama Nani said...

Salam hann....
amboi2x..ptg gini goda mama ngan oreo blueberry cake..yum3x blh nmpk chunky of oreo there!!

kasihredha said...

akak suka waktu kek tengah dalam oven...harum baunya kan :)
akak dah pernah cuba resepi zarin ni :)

Liz said...

Emmm nampak seddap saja..bila yer liz boleh cuba?

Ida,Japan said...

mesti sedap ni Hann...lemak2 biskut oreo tu..

Nelson said...

Hello my friend! I have been visiting your blog. Cool! Seriously, I thoroughly enjoyed your posts . Congratulations for your work. I invite you to visit my blog at:
http://nelsonsouzza.blogspot.com
Thanks for sharing!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails