Friday, November 5, 2010

Selamanya adalah sedap






Kalau pergi Trengganu, pastinya buah tangan hak mesti kena bawak balik adalah keropok/kepok lekor Trengganu. Kalau ada pun di sini, hatta di tempat lain pun, mana mungkin sama dengan Trengganu punya.

Mengunyah kepok lekor ni pada saya, tak kira lah pagi, petang siang malam tengah malam buta, memang sedap. Lagi satu yang membezakan kepok leko ni dengan yang lain adalah sosnya.. lain seyh.. Boleh je kalau nak celup masuk dalam sos life atau yang sewaktu dengannya, tapi kurang umpph.

Teringat zaman join baktisiswa "Cakna" tahun 96 dulu, di kampung Kuala Abang, Trengganu. Mak angkat saya bagi makan ni untuk breakfast sebelum pi program.. Best.. semua best!

Untuk sekian kalinya, layan mata je.. hikss..


Enjoy!

6 comments:

CuteOven said...

salam ziarah...mmg sedap terutama kat...mana ye alamak lupe pulak nama tempat tu..kite ada beli kat situ

kasihredha said...

kalau di terengganu kropok lekor yg paling popular..di Losong.
Rindu dah lama tak comment N3 hann

Leez M. Saaid said...

i like kopok lekur....my favourite

Hann said...

Cute oven..

terima kasih sudi singgah. U are sooo cute!

Hann said...

Kak kasih..

Yeah.. betullah kat situ.. kat Losong kan. saya tau makan ja.. heheh

Hann said...

Leez,

Terima kasih sudi singgah.
Yeah! ni adalah all time favourite..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails