Thursday, October 14, 2010

Petua : Menghilangkan Bau Badan







Manusia pada hakikatnya adalah busuk baunya. Kecuali bagi baby and kids. Once dah mancapai usia baligh, maka lagi hebatlah bau,dan sangatlah lagi kalau tak dirawat. Dan bau yang dijadikan Allah bagi setiap manusia adalah berbeza.

Bila nak treat bau badan ni, selalunya kita akan gunakan deodoran, atau Hibka powder tu. Tapi ada setengah tak sesuai. Alergik la bagai la. Cuba kita try petua ni.



Caranya mudah sahaja. Ambil beberapa helai daun pandan, Tumbuk hingga lumat dan ambil airnya. Kalau susah sangat, boleh blend ja. Masukkan sedikit kapur daun sirih ke dalam air daun pandan tadi dan kacau rata-rata. Kemudian sapukan air daun pandan ini perlahan-lahan ke seluruh badan dengan menggunakan kedua-dua tapak tangan. Seeloknya dilakukan sebelum mandi.

Mesti dah siap mandi bau wangi je.. macam bau kuih bakar pandan.. boleh macam tu? So far kita ada vanilla perfume , lepas ni boleh komersilkan pandan pulak, go international. Yeah! Malaysia Boleh!

Semoga bermanfaat dan selamat beramal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails