Thursday, April 15, 2010

Spaghetti with Mushroom Sauce


  • Spaghetti
  • 2 ulas bawang merah – dicincang
  • 2 ulas bawang putih – dicincang
  • Sebiji tomato – di dadu kecil
  • Sedikit cili kisar
  • Sedikit air- sesuaikan ikut kepekatan kuah.
  • Garam secukup rasa
  • Gula secukup rasa juga
  • Mixed herbs / oregano
  • Minyak zaitun / minyak masak
  • Daging cincang (lembu/kambing) – ikut citarasa
  • Cendawan butang – dipotong kecil
  • Cheese – parmesa atau cheddar – ikut citarasa.
Penyediaan :

  • Celurkan spaghetti dengan sedikit minyak dan garam. Bila dah kembang, toskan, dan ketepikan.
  • Panaskan minyak, tumis bawang merah dan bawang putih.
  • Masukkan cili kisar, dan kacau seketika (hingga pecah minyak)
  • Masukkan daging cincang, dan kacau hingga daging masak.
  • Masukkan tomato cincang, mixed herbs.
  • Masukkan air dan kacau hingga menggelegak sikit.
  • Masukkan garam, gula, kacau hingga mendidih.
  • Akhir sekali masukkan cendawan butang dan biarkan mendidih seketika.
  • Hidang dengan spaghetti. Serve dengan grated cheese.
Enjoy!




No comments:

Share

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails