Wednesday, December 29, 2010

Mihun goreng sempoi







Mihun atau bihun goreng ni baba yang goreng. Saya cuma sedikan bahan. Bila orang lain masak, boleh tambah dua tiga kali sampai kenyang.. Sesungguhnya kerjasama itu penting  bagi mempercepatkan hasil. :)


Enjoy!



10 comments:

maz said...

hann...sngah pepgi nk cri apa yg ada bwah sji tu...bhon pun jdi la..cdpp tuuu..

kasihredha said...

ni bihun special ni...sebab baba yg goreng .
Bilalah agaknya akak punya baba sudi masak unk akak...cari pisau pun tak jumpa hihi

Mas said...

sedap kan hann bila makan masakan orang lain, hubby mas kalau dia masak maggi pun mas rasa sedapp sangat..he..he..

Anie said...

Salam Hann,

Bestnya ada org nak masakkan u. hmmmzz jeles aiii...nampak sedap bihun tu walaupun sempoi ajer :D

Ida Ddapur said...

slm kenal Hann....nice blog la u..i follow k

hani said...

suke tau...i follow...nice viewing

Lady of Leisure said...

isk isk isk.. i pantang tengok bihun ni. bihun is my fav ever.. suka sangat bihun. rindu bihun oreng my mom huwaaa...

garlutti said...

Dear Hann Thank you very much for your visitting on my blog. I wish you and your family a very HAPPY NEW YEAR 2011. Greetings from Spain Marimi

sal said...

wah...singgah nak sarapan..selamat menyambut tahun baru

Hann said...

Maz

TQ singgah.. mujoq jugak bawah tudung saji ada bihun, kalau tadak apa, camana? hehe

Kak kasih..

Kalau orang lain masak, memang lah sedap.. Tak pa, nanti-nanti akan tiba masanya baba akak masakkan untuk akak. Suruh dia study blog kawan2.. heheh


Mas.

Setuju. Kalau husband masak ayaq pon teh atau kopi boleh jadi lebih sedap. :)


Anie,

Memang lah sangat best kalau boleh jadik mem tak payah masak. memang sempoi je. Tak boleh cakap atau komplen masak, nanti dia tak nak buat lagi. Sapa yang susah? Makcik ni la jugak nak kena bersilat kat dapur.


Ida

Salam kenal. Terima kasih sudi singgah merayap kat sini..


Hani

Sweet lah u. TQ ye!



Lady,

same lah ngan i.. suke bihun.. tak rasa tembun bila makan banyak.. hahha.. rindu bihun mom u tu, maknanya kena balik kampung lah.. meh balik perlis mai.. :))


Garlutti

Wishing u a very Happy New Year.
Thanks for dropping by.


Sal.

Terima kasih sudi singgah. Selamat Tahun Baru. Semoga dalam peliharaan Allah selalu. Amiin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails